Herstelling en onderhoud van fietsen

Onderhoud

Een fiets rijdt zo goed als hij onderhouden is. Een jaarlijkse controle van de fiets is dus zeker geen overbodige luxe en verhoogt bovendien de duurzaamheid van uw fiets. Wij verzorgen reeds jarenlang het onderhoud van fietsen voor honderden klanten. Daarbij behoort een snelle service tot ons handelsmerk. Bij ons geen lange wachttijden van dagen tot weken. Uw fiets is dezelfde of de dag erop steeds klaar.

Herstelling

Ook voor herstellingen allerhande kan u bij ons terecht. Wij herstellen alle merken en werken steeds met materialen van degelijke kwaliteit. Ook hier proberen wij de snelst mogelijke hersteltijd te bieden.

Opruiming

We bieden ook opruiming van oude, ongebruikte fietsen aan. Zowel privé als voor fietsstallingen in gebouwen kunt u ons altijd contacteren om oude, ongebruikte fietsen op te halen. Zo krijgt u terug de broodnodige ruimte om uw nieuwe fietsen te stallen en kunnen wij misschien enkele oude fietsen terug een tweede leven schenken.

Tips

Hieronder alvast enkele handige tips voor uw volgende fietstocht:

  • Controleer altijd de bandenspanning voor u gaat fietsen. Een correcte bandendruk vermindert de slijtage van uw banden, verlaagt het risico op lekrijden en zorgt ervoor dat u minder vermoeit raakt. Bij elektrische fietsen is de bandenspanning essentieel voor de belasting van uw batterij, platte banden zuigen uw batterij veel sneller leeg.
  • Als u in het donker met uw fiets de weg opgaat, controleer dan eerst of uw lichten wel correct werken. Indien u geen vaste verlichting op uw fiets heeft, schaf u dan enkele LED opzetlampjes aan, die zijn helemaal niet duur, makkelijk te monteren en zorgen dat u veel veiliger de baan op kunt.
  • Kijk regelmatig de slijtage van uw remblokjes na. Beter uw remmen op tijd vervangen en ongelukken voorkomen.
  • Als u uw fiets even opheft, 5-10 cm, en terug laat vallen, hoort u meteen of er onderdelen loszitten. Zo kunt u meteen ingrijpen als uw ketting, spatborden of bagagedrager los zitten en ongelukken vermijden.
  • Als u met kinderen gaat fietsen, zorg dan dat kleine kinderen goed vastzitten in hun fietsstoel of fietskar alsook of deze goed gemonteerd zijn op de fiets. Kleinere kinderen fietsen best tussen volwassenen in of samen met een volwassene op een kindertandem of bakfiets op drukke, gevaarlijke plaatsen.